Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi, Kıdemli Doçent Serap Çoban, NEVÜ’ye yapılan Prof. atamasına sitem etti. CT HABER ÖZEL - 23 yıldır üniversitede eğitim verdiğini belirten Çoban, emeklerine karşılık takdir beklemediğini fakat kendisi yerine bir doçentin getirilip Prof. yapılmasına sert tepki gösterdi. Kurum dışından gelenlere çok rahat kadro verildiğini de sözlerine ekleyen Çoban, konuya müdahil olması hususunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çağrıda bulundu. Çoban açıklamasında şunları söyledi; “Bir işe gönül vererek ve görev yaptığın kuruma/şehre hizmet ederek geçen tam 23 yıl... Bir anlamı var mı? Takdir de beklemiyorum ama en azından özlük hakkımdan mahrum bırakılmasaydım. 3 yıldır Prof. kadrosu verilmesin ama emekli bir doçenti getirip Prof. yap, bu mudur? Neden? Prof. olarak daha yüksek maaşla yeniden emekli olmak içindir herhalde, benim aklıma başka bir şey gelmiyor... Aksi takdirde bu yönetim döneminde üniversite dışından getirilip de gerçekten özveriyle çalışan ve kurumu sahiplenen kim var ben göremiyorum... Kurum dışından gelip kadro alıp, başka kuruma tekrar geçiş yapıp üniversitesine hizmet etmeden sadece rektörün yakın arkadaşı olduğu için süresi dolar dolmaz kadro alanları gördük... Ama yıllardır bizim verdiğimiz bir emeğin kıymeti yok elbette. Bana neden 3 yıldır kadro verilmiyor? Duruşumdan, haksızlığa göz yummayışımdan ve birilerinin tetikçisi olup soruşturma yürütücüsü olmaya uygun olmadığımdan, dedikoducu olmadığımdan, istenilen hukuksuz kararlara imza atmadığımdan, sadece işimi yaptığımdan... Liyakat işe yaramıyor YÖK nezdinde haklarında onlarca şikâyet varken, bu şikayetler nedeniyle alınmış disiplin cezaları varken; Erol Özvar hocama soruyorum, hala neyi bekliyorsunuz NEVÜ yönetimine müdahale etmek için? Neden hala haksızlığa uğramamıza göz yumuluyor? Akademik personele uygulanan mobbing dosyaları Nevşehir’den Ankara’ya yol olur… personelin kazandığı mahkemeler sonucu devletin kasasından çıkan yani vatandaşın cebinden ödenen mahkeme masraflarına ne demeli peki? Bu cezaları verenin cebinden niye çıkmıyor? Sayın Cumhurbaşkanımın, Recep Tayyip Erdoğan bizlere sahip çıkacağından hiç şüphem yoktur. Bu üniversitede akademisyenlerin %90’ı kan ağlıyor 3 yıldır, YÖK denetleme üyeleri her yıl geliyor, ifade alıp gidiyorlar... Haksızsak niye geliyorlar? Niye biz hala bu yönetime mahkûm ediliyoruz?”