Bilgin'den Sert Çıkış! "Şehri Değil Kişisel İkballerini Düşündüler"

Forum Tanrısı

Administrator
Yönetici
Cumhuriyert Halk Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi Mehmet Bilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Nevşehir'de faaliyet yürüten basın mensupları ile bir araya geldi. CT HABER ÖZEL - Nevşehir'de kanserleşmiş sorunlar olduğunu vurgulayan Bilgin, şehri yönetenler için "41 yıldır kesintisiz yaşadığım bu şehirdeki gözlemim; baştakiler yaptıklarını bilmiyorlar, şehri değil kişisel ikballerini düşündüler." diyerek sitemlerini getirdi. Cumhuriyert Halk Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi Mehmet Bilgin, şehirdeki sorunları çözmek için ivedilikle çalışacaklarını ifade ederken, geleceğe yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bilgin buluşmada yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Değerli İl Başkanım, belediye başkanlarım, il, ilçe yöneticilerim. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti genel sekreterim, basın camiasının değerli insanları. Davetime katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Şehirler insan vücudu gibi canlı organizmalardır. Büyürler, gelişirler, hasta olurlar ve hatta yok olup gidebilirler; biliyorsunuz. Ben bir hekimim. Yönetmeye talip olduğum Nevşehir'i bir canlı organizma gibi görüyorum. Bu şehir nereye gidiyor, bunu bilen var mı, bu konuda dertlenen var mı? Yüzlerce binlerce yazılar yazdınız. Dertleriniz için yazdınız. Ne cevabını aldınız ne de karşılığını bulabildiniz. Hep dertlendiniz. Ben de dertleniyorum bu güzide şehir için. 40 yıldan fazla oldu bu şehirde yaşıyorum. Hastalıkları yönetenler hep geçiştirdi, biz kaynağına inmek nedenlerini bulmak zorundayız. Başın ağrıyor geçer dediler ama arkasından kanser çıkacağını ön görmediler Nevşehir'in kanserleşmeye giden sorunları var. 1. sorun bu şehrin nereye gittiği beli değil. Bu şehrin baş ekonomisi ne? Bu şehir neyle geçinecek? Karnını ne ile doyuracak, turizmini, tarımını, sanayisini, eğitimini bilen var mı? Bu konuda bir gelecek planı var mı? dertlenmemizin sebebi bu. Yarın bir şey olsa ne yapacağımızı bilmiyoruz. Elimizde bir tespit planı yok. Nevşehir'in su kaynağı kaç yıl daha yeter? 2050 2070 yılında bu şehrin su sorunu ne olacak Bunu bilen var mı? Hepimizin gördüğü gibi nereye gittiğimiz belli değil. Yol yapmak, park yapmak en kolay iş ama 10 yıl sonra zayi. Sonra bu trafiğin sıkışması için ne yapılması gerektiğini bilen var mı? 41 yıldır kesintisiz yaşadığım bu şehirdeki gözlemim; baştakiler yaptıklarını bilmiyorlar, şehri değil kişisel ikballerini düşündüler. Dünya değişti. Ben yaptım oldu düzeni değişti. Yönetmek, yönetilmek devirleri de bitti. Yönetim anlayışları da değişti. Artık yönetişmek var. Yani birlikte yönetmek. Birlikte karar almak. Şehrin master planlarını birlikte hazırlamak. Şehrin geleceğini birlikte kurmak. Siz bu şehir için dertleniyorsunuz. Ben de dertleniyorum. Var mısınız değerli Nevşehir basını, değerli dertlenenler? Var mısınız basın camiası bu şehri birlikte yönetelim? Her zaman yanınızda olacağım. Söz veriyorum tekrar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüz kutlu olsun. Saygı ve sevgilerimle..."