31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan isimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın açıklaması ile aralarında Muğla’nın da bulunduğu 11’i büyükşehir olmak üzere toplam 26 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında yerel seçimlerde Ak Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayının tanınan siyasetçilerden Aydın Ayaydın olduğunu söyledi. 31 Mart tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Ak Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Aydın Ayaydın olduğunu söyledi. İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği basın açıklaması ile 26 ilin adayını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 Büyükşehir ve 15 şehir adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin bu ilk tanıtım toplantısında adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. AK Parti ülkemizde istişare kültürünün uygulandığı tek siyasi partidir. Araştırmalar değerlendirmeler sonunda adaylarımızı belirledik. Elbette bu konuda da eksiğimiz olabilir ama bu şehirlerimiz için en hayırlısını istediğimizden hiç kimse şüphe etmesin. Esasen bizim belediyecilikteki müptesebatımız yeni değildir. 30 yıllık birikim ve donanıma sahibiz. Biz rüştümüzü önce yerel yönetimlerde ispat ettik. Türkiye'de belediyecilik anlayışında yepyeni bir çığır açtık” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını tamamlamasının ardından 11’i Büyükşehir olmak üzere toplam 26 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı tanınmış siyasetçilerden Aydın Ayaydın olduğunu söyledi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan ve adı açıklanan belediye başkanları ile birlikte fotoğraf çektirmesi ile sona erdi. AYDIN AYAYDIN KİMDİR?1951'de Mardin'de dünyaya gelen Aydın Ağan Ayaydın, İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat konusunda yüksek lisans ve doktora yaptı. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeliği, 1993 yılında ekonometri profesörü oldu. Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıfbank Genel Müdürlüğü, Şekerbank Genel Müdürlüğü, İş Bankası, Sınai Kalkınma Bankası ve Sınai Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, İKV, İAV Yönetim Kurulu Üyeliği, Hür Sigorta ve Güneş Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı, Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, BJK Asbaşkanlığı ve Basın Sözcülüğü, 1997-1999 yıllarında Rekabet Kurumu Başkanlığı ile 1999-2002 yılları arasında ANAP İstanbul milletvekilliği yapmıştır. Bir zamanlar Takvim ve Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan sarı basın kartı sahibidir. 2011 seçimleri öncesine kadar Vatan gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştır. 2011 seçimleri için CHP'den İstanbul milletvekili seçilmiştir. Türkiye-Romanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Evli ve 3 Çocuk babasıdır. Ayrıca Eylül 1992'de dönemin cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından YÖK üyeliğine atanmış ve 1995 yılının Kasım ayında DYP'den milletvekili adayı olabilmek için istifa etmiş ancak milletvekili seçilememiştir.